işkence etmeyen buz kalıbı..

buzluğun klasik elemanı buz kalıbı..açınca güzelce buzları alır ve yerine koyarken musluk-buzluk arası mesafede tüm suyu döktüğümden çaktırmamak adına boş koyardım dolaba..suyu dökmeden yerleştirmek sakarlık sınırları üzerinde zor bir hareket ve pek çok kişi bu dertten muzdarip olsa gerek,adamın biri oturmuş bu soruna çözüm bulmuş..
klasik buz kalıbının üstüne bi kapak,kapağın üstünde de su koymak için açılıp kapanan minik bir kapak daha..yani suyu koyup kapağı kapadıktan sonra buz kalıbını ters takla attırarak da buzluğa ulaştırmak mümkün..(evde denemeyiniz..)
bu kalıp kipa'nın üretimi plastiklerden sanırım..ben orda rastladım,başka markaları da vardır bilemem..oturup yapmışlar işte,sevdim mi sevdim..

2 bıkbık:

andromeda | 1 Haziran 2009 17:47

'buzları kullanıp kullanıp buz kalıbı boş geri koyuyosun' diye cırlayan anneme ve sevgilime selam ettikten sonra, bunu yapan adamı evlatlık bile alırım ben.

hatta kendisi tam hem eglenilecek hem evlenilecek adammış, bu ne ince ruh..

i love this guy!

o diil de sahiden ne kadar sevindim şu icada anlatamam :))

mnemosyne.. | 1 Haziran 2009 17:53

hayatı kolaylaştırmak bu değil de nedir zaten..meğer ne büyük eksikmiş kapaklı buz kalıbı..bu alete bu kadar coşkuyu benden başka birinden daha görüdm ya,gözüm açık gitmem artık..:))
sakarım,sakarsın,sakar..