Dr. Oetker kakao-tarçın-zencefilli kek


Normalde beceriksiz biriyimdir. Hani yumurta kırarken birkaç kabuk parçasını da içeriğe ekleyebilen cinstenim. Tahmin edersiniz ki bu sebepten Dr. Oetker i çok seviyorum ve ürünlerini de ben ve benim gibiler için yarattığını düşünüyorum. Şimdi bu Dr. Oetker'in kakaolu- zencefilli-tarçınlı bi keki var bildik mi onu okur? hıh işte, eğer bilmeyenler , görüp de almayanlar, ya da annesinin 'Ben sana evde daha güzelini yaparım yavruum' vaadine kananlar varsa içinizde, benden söylemesi daha fazla uzak kalmayın ve hemen birer kutu edinin. Çünkü öyle sanıyorum ki, dünyanın en lezzetli ve en çabuk hazır olan tatlarından bir tanesi bu kek. Öğrenci evinde tatlı aşerenler için birebir. Ya da benimki gibi, kendisi kilo almasın diye doğru düzgün hamurişi, tatlı vs. pişirmeyen bir anneye sahip olanlar için nimet cinsinden.
Hımm aslında:

-Nerden aldın bunu, güzelmiş, neli ki bu ?
-Ben yaptım. Tarçınlı, azıcık da zencefil koydum, üzerine de kakaolu sos yaptım.....neden öyle bakıyorsun?.....valla ben yaptım ya!
tarzında dialoglar da yaşatabilirmiş, neden olmasın? :)
Not: Ben araştırdım nette fakat paketini falan bulamadım bu kekin. O yüzden bizzat Dr. Oetker'in fotoğrafını koymayı uygun gördüm. heheh..

2 bıkbık:

andromeda | 3 Ekim 2009 12:02

oha dr.oetker'e bak :) adamın karısı iyi yemek yapamıyomuş da ona sinirlenip 'sikerim madem öyle ben bulurum bi şeyler' anlayışıyla başlamış gibi olaya.

keki deniycem en kısa zamanda; ama belirtmeden geçemedim, milkshakeleri de çok güzel lan..

helloadana | 4 Ekim 2009 00:48

ewet yahu ben de denedim acayip güzel..

bi de baksana kek pasta yiye yiye şişmiş galiba dr. oetker. gıdıya bak. gözleri bile kilolu, gözlük küçük gelmiş. olsun ama, çok sewiyorum lan