1 com

Önce Bilstore'a Sonra Muji'ye




Bilstore'un sadece giyim ürünü sattığına dair bi' yanılgı var genel olarak. Oysa ki, kıyafetten aksesuara, cd'den kitaba hatta bisiklete kadar bilimum ürün çeşidini bulabildiğiniz bi' konsept mağaza Bilstore. Yakın zamanda Bağdat Caddesi'nde Muji'nin yanına açılan mağazasıyla da gönülleri şenlendirdi, önce Bilstore'u sonra Muji'yi gezmeyi şart edindirdi. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, Bilstore'un şu an bu satırlarda olmasının tek nedeni bu değil. Hem-men anlatıyorum o zaman; bi' kartı var Bilstore'un, bu kartı çıkarttığınız anda %15 indirim kazanıyorsunuz alacağınız üründe. Daha güzel tarafıysa bu indirimi Bilstore ya da Muji'de kullanmanızın fark etmiyor olması. Bence çok cazip, gezerken almadan durmak zor oluyor zira. :)
2 com

yanmayan gözler


'Ne Dalin'i ya, nağlaka ki şimdi buraya?' diye düşünüyor olabilirsiniz şu an, ama ben bu postu zaten sizin için diil, '23 yaşındayım, hala Dalin kullanıyorum, çok iyi geliyooo, ihihi' kızlarımız için filan yazıyorum. Ayrıca civcivler çok tatlı bence. Sitede bi' numara yok, hatta sıkıcı bana sorarsanız. Evlenip bi' an önce anne filan olmak isteyen genç kızlarımız ön hazırlık yapabilirler ama; o açıdan yararlı oldukça. Peki böyleyse neden burda mı diyorsunuz şimdi de? Peki bekletmeden söyleyeyim o zaman; sitede bi' anket var, o anketi dolduran her 50. kişi Dalin seti kazanıyor. Konuya komşuya verirsiniz kullanmıyorsanız da, ne biliyim; gideri var her şekilde.
2 com

Dr. Oetker kakao-tarçın-zencefilli kek


Normalde beceriksiz biriyimdir. Hani yumurta kırarken birkaç kabuk parçasını da içeriğe ekleyebilen cinstenim. Tahmin edersiniz ki bu sebepten Dr. Oetker i çok seviyorum ve ürünlerini de ben ve benim gibiler için yarattığını düşünüyorum. Şimdi bu Dr. Oetker'in kakaolu- zencefilli-tarçınlı bi keki var bildik mi onu okur? hıh işte, eğer bilmeyenler , görüp de almayanlar, ya da annesinin 'Ben sana evde daha güzelini yaparım yavruum' vaadine kananlar varsa içinizde, benden söylemesi daha fazla uzak kalmayın ve hemen birer kutu edinin. Çünkü öyle sanıyorum ki, dünyanın en lezzetli ve en çabuk hazır olan tatlarından bir tanesi bu kek. Öğrenci evinde tatlı aşerenler için birebir. Ya da benimki gibi, kendisi kilo almasın diye doğru düzgün hamurişi, tatlı vs. pişirmeyen bir anneye sahip olanlar için nimet cinsinden.
Hımm aslında:

-Nerden aldın bunu, güzelmiş, neli ki bu ?
-Ben yaptım. Tarçınlı, azıcık da zencefil koydum, üzerine de kakaolu sos yaptım.....neden öyle bakıyorsun?.....valla ben yaptım ya!
tarzında dialoglar da yaşatabilirmiş, neden olmasın? :)
Not: Ben araştırdım nette fakat paketini falan bulamadım bu kekin. O yüzden bizzat Dr. Oetker'in fotoğrafını koymayı uygun gördüm. heheh..
1 com

hsbc campus, sana gıcığım canım!

İlk kredi kartım hsbc campus oldu ve hala onu kullanmaktayım. Ayarı kaçırmamak için bi' kart daha almaya cesaret edemiyorum açıkçası. Yalnız bu ne cimriliktir sevgili hsbc? Maydonozu bile kredi kartıyla alıp her ay faizli borç ödeyen biri olarak aylardır biriken Nakit Puan'ım 11 tl olmasından fazlasını hakediyorum bence.
Geçen gün 548 tl yatırdım mesela, 400'den aşağı geldiğini de görmedim aylardır borcumun. Olm insan biraz cömert olur ya.. Puanımla bi' şey alsam ne biçim mutlu olucam oysa ki.
Velhasıl kelam, sevmiyorum seni hsbc nakit puanların yüzünden..
Ayrıca, Alaçatı'da hsbc yoktu, ondan faizli ödedim Ağustos'ta..
0 com

kankalarla buluşmak paha biçilemez!

Son günlerde "we want the funk" şeklinde dolaşıyorum resmen. Önce reklamı izleyelim:



sonra orjinalini izleyelim:


Link: MasterCard - We Want the Funk Commercial



sonra da viralini izleylim ki tam olsun, İtü kankaları buluşsun:




Öncelikle efsane bi' reklam olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca çocuk yapasım geliyor izledikçe. :) Orjinalindeki "people who understand you" kısmının "kankalar" olarak çevrilmiş olması cuk oturmuş. Mastercard marka bilinirliğini süper arttırdı kesinlikle, çok başarılı olduğu konusuna itiraz edecek olan yoktur sanırım. Yalnız benim merak ettiğim bi' nokta var; kredi kartı alırkan MasterCard mı yoksa Visa mı diye bakan var mı? Yani ben bankaya bakıyorum da direk..
2 com

menümden mini çıkmış?!


fast food satan mekanların dönemlik müşteri akışını canlandırmak için kampanyalar düzenlemesi geleneği olur da yerli malı yurdun malı pizza pizza bundan geri kalır mı? tabi ki kalmaz. kalmamalı da.

her neyse efenim, pizza pizza adındaki, adından anlaşılacağı gibi pizzacı zinciri bir kampanya yapmış. içeceği kolalı menü alınıp, karttaki şifre internet sitesine tuşlanırsa, çekiliş de kazanılırsa hoppadanak mini cooper kazanma şansı veriyormuş. o olmazsa size bu yazıyı yazdığım atom karıncam lg x110 ya da dot'un kanımca pek hazzetmediği ama ps3'ün başarısını oldukça azaltan alet nintendo wii kazanma şansı da varmış.

demeden geçemem, tv reklamı nedense çok itici ama...
4 com

anne burası istanbul ama! ciyyak!

burası istanbul peki ya orası?

+ yarısını da yere taksaydın
- az bile taktım burası istanbul!

mavi'nin yeni reklam film/leri "burası istanbul" sloganı ile birlikte görücüye çıktı. özgürlük ve yapılan herşeyi meşru kılmaya yönelik içeriği var reklamların. mavi'nin reklam kampanyaları zaten normalden farklı, daha bir sinema tadında, orjinal olma çabasında olan işlerdi ki daha önce emir kusturica ile olan çalışmalarını da izledik. şimdiye kadar yaptığı tüm kampanyalar içinde en orjinal olanı ise istanbul kokanı. okuduğum bazı yorumlarda "ama biz izmirliyiiiiğğz, ankaradaaa bu reklam gider mi hiğğçç" tarzında ilginç yaklaşımlar gördüm, komik geldi bana. istanbul demek özgürlük demek, istanbul demek baş kaldırmak demek, izmir kadar spesifik, ankara kadar sıkıcı olmamak demek ve türkiye denildiğinde akla gelmek demek dolayısıyla kimse " boyfırendimin cinini giydim oovv burası adana, yihu!" diye bir slogan beklememeli. kıssadan hisse; mavi bu sefer 10 numara bir iş çıkarmış ve herkesin diline pelesenk olacak bir slogan bulmuş, alternatifliğe hayran bıraktırmış, ne de olsa burası istanbul!

p.s: anne ile olan diyaloglarda bu slogan kullanılmamalı ama dikkat diyorum ben, zira geçtiğimiz gün sevgili annemle aramda bir husumet yaşandı bu sebeple.

anne mercimek: kızım toplasana yatağını, çıkarttıklarını dolaba koysana!!!!
ben mercimek: rahat ol anne, nasılsa akşam gelip yatıcam tekrar, burası istanbul!
anne mercimek: geç kalma sakın, doğruca eve gel..
ben mercimek: oo kasma anne, burası istanbul!
anne mercimek: terliği kafama doğru fırlattı ve yine tam isabet..
ben mercimek: noluyo ya!!%!%!!
anne mercimek: rahat ol kızım, burası istanbul!


Mavi 2009-Burası İstanbul from mavi jeans on Vimeo.

0 com

Pes 2010


Pes 2009 u oynamaya doyamamışken, videoda gördüğüm özellikleriyle Pes 2010 bağımlısı olacağımı söyleyebilirim. Evde bi play station 3 bi de sony marka plazma olsa okulum kesinlikle uzardı herhalde. Gerçi şimdi de uzayabilir. 2011 de football managerla pes birleşir artık, böylece hepimiz rahatlarız.
0 com

açık hava sineması, yihu


Açık Hava Sineması'na gitmek şu dünyadaki en büyük isteklerimden biri uzun zamandır ve 22 yıldır bi' kere gidebilmişliğim yok. Neyse ki, 30 Eylül'de gidebiliyorum sonunda ve bunun için itüsözlük'ten drummerlizard'a teşekkürlerimi borç bilirim :) Çarşamba (oluyo galba?) şarabımla birlikte Pickpocket'tayım Tarihi Havagazı Fabrikası'nda. Beklerim efem..
0 com

facebook kafası

Onur Air Facebook'un ne kadar şahane bi' marketing alanı olduğunu keşfetmiş olacak ki, Facebook'tan uçurmaya karar vermiş. Şu applicationı yüklüyorsunuz ve eğer bu kampanyaya katılan 500. kişiyseniz bedava uçak bileti kazanıyorsunuz. Bi' de yine Facebook'taki Onur Air fan pageine fan olursanız ve en çok puan toplayan 30 kişi arasına girerseniz, yine bedavaya uçabiliyorsunuz. Öyle yani, çok uçuyorsanız deneyin derim ben.. Farmville'le kafayı yiyeceğinize ;) Bana da artık req göndermeyin lan, oynamıycam inat ettim..
0 com

Bilardoya varsın da Semih'le kapışmaya var mısın?


Şöyle ki, haliyle önce bi' ön elemeden filan geçmen gerekiyor. bunun için de üç büyük şehirde ön elemeler yapılıyor. 2 gün ön elemeler sürüyor ve eğer başarılı olursan da 3. gün Semih Saygınerle kapışıyorsun. Semih de seni tutarsa Arçelik'ten Eko Panel LCD kazanıyorsun. Aslında bence Semihle kapışmak da yetermiş yani, tabii bize yeterdi Arçelik'ten bahsetmiyorum.


Ayrıntılara bakmak için http://www.bilardoyavarmisin.com/ a alalım seni.. Ben topa vurmayı bile zor başarabildiğimden pek ilgilenmiyorum olayla zira..