0 com

Yavaş Yavaş

Okuldan, belediye otobüsünden, hocalardan ya da plastik bardaktaki kahveden haz etmeyenler olabilir. Diploma da gerekli şimdi, ama hiç değilse oturup internetten işletmeyle ilgili istediğiniz dersleri alabilirsiniz. Procter&Gamble yapmış. Buradan.

2 com

girişimciyim girişimcisin girişimci





girişimci misin? cevabın evetse doğru yerdesin.

bilmediğiniz gibi işletme fakültesinde son sınıftayım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, işletme fakülteleri şirketlere memur zihniyetli çalışanlar yetiştirmeye adamışlar kendilerini. işletme okuyorum lan, girişimcilikle ilgili zorunlu dersim olması gerektiğini düşünürken ben, seçmeli dersim bile yok. olsa da açılmıyor zaten, çünkü öğrencilere bu konuda teşvik yok. bu durumda girişimcilik konulu bi' etkinlik vs. gördüğümde de hemen duyurmak istiyorum. herkesin aklına günde milyonlarca fikir geliyor, milyonda birini yapsak, hep birlikte dünyayı bile kurtarabiliriz bence :)

her neyse, şimdi bahsedeceğim de endeavor'un global girişimcilik haftası. bu seneki 16-22 Kasım tarihleri arasında olacak, biçoğunuzun vizelerinin bittiği tarihe denk geliyor tam. soluklanırken kendinizi geliştirmek için iyi bi' fırsat. 21 Kasım 2009 Cumartesi, 9:30-12:30 arasında Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Sergi Salonu, Maslak'ta speed-networking varmış. tüm dünyada 70 ülkede gerçekleşen speed networking'in türkiye ayağına katılabilmek büyük bi' şans bana sorarsanız.

şu kısmını direk kopyalıyorum, okuyup anlayalım iyice diye:

"Bu etkinlikte hem paydaşlarımız hem de öğrenciler 2 saatlik bir süre içinde belki bir ay içinde tanışacakları kadar çok kişi ile tanışma (kişi başına minimum 60 kişi) ve “Girişimcilik mi yoksa Profesyonel Kariyer mi” konusunda bu kişilerle birebir 3’er dakika sohbet etme imkanı bulacaklar." tabii bu arada katılım da sınırlı 40 kişiyle, eleme yöntemiyle belirlenecekmiş katılımcılar; ama yine de elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

yetmedi bu diyenleri de siteye yönlendiriyorum.


son olarak da programdan bahsediip gidicem.
17 kasım salı günü 10:00-13:00 arasında Turkcell Genç Girişimcilere Rehber Semineri var. Bu etkinliğe gerçekten süper konuşmacılar geliyor, Turkcell Genel Müdür Yardimcisi, Endeavor Girişimcilerinden NASA’ya proje yapan ve projesini Türkiye’ye getiren girişimci bilimadami Ahmet Duyar, genç teknoloji girişimlerine destek veren Inovent Kurucusu Ziya Boyacigiller gibi isimler. Kendi girişimini kurmak isteyenler için çok etkili olabilecek bir etkinlik derim ben.
aynı günün sonrasında 13:00-15:00 arasındaysa "işim gücüm girişim semineri" var.
19 kasım perşembe günküyse benim favorim; 10:00-12:00 arasında koç üniversitesinde Girişimcilik Akademisi “Kariyer Seçeneği Olarak Girişimcilik” Seminerleri olacak. konuşmacılar cidden ilham verici girişimciler. hemmen copy paste yapıyoruz burda konuşmacıları:
Moderatör: Vatan Şaşmaz
Açılış Konuşması: Koç Üniversitesi Rektörü Atilla Aşkar.
Panelistler: Fatih İşbecer – Pozitron, Nevzat Aydın - Yemeksepeti.com, Mehmet Cem Şengör - Step Halıcılık, Onurhan Homriş - MV Holding, Cansen Başaran Symes - PricewaterhouseCoopers Türkiye, Süleyman Orakçıoğlu - ORKA Group
yine perşembe günü düzce üniversitesinde "girişimcilik etkinlikleri" var. girişimcilik konulu 3 etkinliğin katılımcıları arasında Yusuf Azoz (kariyer.net) da var. Herkesin katilimina açık. özellikle bu üniversiteliler için güzel bir fırsat..
ve yine perşembe günü ankara grand rixos'ta 13:00-17:00 arası Bilişim Kurultayı/ Global Girşimcilik Haftası Oturumu var ne yine ankara'nın önemli girişimcileri bulunacak. iyi haberse öğrencilere katılımın ücretsiz olması..
bi' de speed networking var ki, anlata anlata bitiremedim zaten :) gidin görün kaçırmayın diyor ve kayıt için link vererek hızla uzaklaşıyorum buralardan.
http://www.egitisim-blog.com/speed-networking-%E2%80%9Cgirisimcilik-mi-yoksa-profesyonel-kariyer-mi%E2%80%9D/




günler sonra gelen ekleme: bu speed networking olayının olduğu güne süper bi hadise daha eklenmiş. speed networkingten sonra speed city'de formula 1 araçlı etkinliği olacakmış. fotolarını da koyiim da iyice canınız çeksin :)