9 com

Ses bir ki deneme...


Şimdiye kadar nasıl oldu da keşfedemedim bu siteyi aman allahım. Andromeda'nın bana sorduğu kareoke programını ararken farkettim siteyi. Giriyorsunuz şarkınızı seçiyosunuz ve başlıyorsunuz söylemeye. Tabi başlamadan da size bir kaç seçenek sunuluyor. Şarkıyı enstrumental ya da orijinal sözleriyle beraber söyleyebiliyorsunuz bunun yanında sözler akarken bir yandan da nerelerde çıkmanız gerektiğini gösteren barlarda geçiyor peşi sıra ki bu barları yakalayabilirseniz ses olarak bir yandan da puan kazanıyorsunuz. Daha çok fazla inceleyemedim de ama site de pek çok da şarkı var gibi. Mesela son zamanların en favori şarkısı fairytale. (evet o şeker gibi çocuğun şarkısı:D). Arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi olabilecek bi site. Benim de şuralarda bi yerde mikrofonum olacaktı. Hemen bulmam lazım.

He adresi mi burdan yakın o zaman

PS: Bir de sitenin star status diye bir zımbırtısı var premium tarzı ama hiç dert etmeyin onu kendinize :)

55 com

biz olmuşuz yımırta




En ucuz yemeklerde domates soslu patlıcan kızartması, cevizli patlıcan, mayalı krep var. Vazgeçtim tabi ama belki siz seversiniz. http://www.ogrenciyemekleri.net
7 com

öğrenci avizesi


tam öğrenci işi olmuş, bayıldım :) plastik bardaklardan avize.. şurda.
şunu da bira şişelerinden yapsak, hı?

1 com

gözleri tamamen kapalı mı kapamamalı mı

HP Compaq Mininote hafta içi her gün bi' kişiye hediye. Teb müşterisi olmanız gerekmiyor, demo izliyorsunuz bi' tane, sonra da katılım formu dolduruyorsunuz. Açıkçası demoyu izlediğim süre boyunca 'bilinçaltıma mesaj gönderiyolar kesin ben farkında olmadan' diye tırnaklarımı yiyip durdum :) Demoyle ilgili soru gelecek mi diye bekledim, sadece kişisel bilgileri içeren bi' form çıktı karşıma.. 'ehh.. databaselerine alıp ararlar şimdi bunlar' dedim, doldurmadım. Bunda geçen gün kampüste olan olayın etkisi de var açıkçası, şöyle ki: yemek yiyorduk biz tamam mı, bi' çocuk geldi, işte bişiler anlatacak filan. bi' kere çocuk bi' şey anlatmaktan çok soru sordu, sevimsizdi açıkçası. neyse, olay şuymuş; Teb universiteb kartına başvurursan stajda öncelik tanınıyormuş. Bilenler bilir, yasa değişiminden dolayı staj bulmak staj zorunluluğu olmayan üniversitelerdekiler için zor gerçekten. Ya açıkçası, satış arttırmak için yaptıkları bu uygulama bana çok kötü niyetli göründü. 'İlk bi' ay ben ödüycem, sonra hep sen ödiycen' sevimliliğine noldu Teb? Sorarım sana..

3 com

bize her gün cumartesi!


Ben Cumartesi'yi çok seviyorum. Sonunda biri şarabın da öğrenci işi olduğunu ve sadece romantik yemek vs. gibi kasıntı ortamlarda içilmediğini fark etti. Marka konumlandırmaları kesinlikle çok başarılı ve evet, makarnayla şarap şahane gidiyor.. Karakterler ve ifadeleri süper; oldukça dinamik ve eğlenceli. Krizle başa çıkma yöntemleri kampanyasıysa gülümsetiyor insanı :) İnsanın bi' Cumartesi açası geliyor sahiden. Hatta lafı geçmişken açalım mı? Açalım..
0 com

olmamış mı? oldurun o zaman.



-Yep yeni bir macera?

Macera değil, mecra! Paramarka.com! Kendi hazırlayacağın büyük ya da küçük, hareketli ya da sesli fotoğraflar; kendi reklamların, kendi fikirlerin, kendi yorumların… Aslında çok soru sorar, çok şey bekleriz senden…Çünkü senin 30 saniyede izlediğin bir reklamın günlerce en iyi fikri bulmak için kafa patlatmaktan geçtiğini biliyoruz… Neden onlara da senin süper fikirlerinle destek olmayalım.Yani normal reklamlardan farkımız bu Pijama,Terlik,Reklam Mecrası…


diyor paramarka. TV'de orda burda gördüğümüz reklamlar hakkında atıp tutuyoruz. buyrun bakalım. sürekli eleştirip 'aslında şöyle olsaymış daha iyi olurmuş' derken biz, 'e hadi yapın' diyor paramarka. çok da iyi ediyor. markaların yeni kampanyalarıyla ilgili briefler alıyorsunuz ve fikirlerinizi ilan, video, slogan şeklinde gönderiyorsunuz. reklam sektöründe çalışmıyor ya da okumuyor olabilirsiniz, ama illa ki bi' fikriniz vardır. paramarka projesini yapanların eline sağlık diyor, ve sona sakladığım kısmı söylüyorum: çekici bi' para ödülü de var :)

bi' bakın derim ben..

www.paramarka.com

6 com

İzmir-İstanbul Kalkıyoooo...

Madem ki konu buraya kadar gelmiş kamil koç postunun yorumlarında bana da bunu yazmak düşer :) Tabi önceden belirteyim elbette burda çıkacak fiyattan daha ucuza götürecek firmalar olacaktır. Ama benim yaptığım planda hem komfor hem fiyat ve hem güvenlik ön planda

Şimdi öncelikle İzmir-Bursa arasını kamil koçla 22 liraya gidebilirz ama onun yerine kamil koçun neredeyse muadili Nilüferle 20 liraya alıp daha ilk sefer de 2liramızı cebe atıyoruz. Bursadan Yalova Seyahat firmasıyla Yalova'ya geçicez o da 6 lira. Ama bu opsiyonu uzun süredir kullanmıyorum. O yüzden hala 6 lira mı bilmiyorum. Bursadan diğer bi opsiyon da Bursa Terminalden Orhangazi minibüslerine binip 4 liraya Orhangazide inip hafiften acıkmaya başlayan karnınızı Köfteci İmrende doyurup hemen önünden otostopla Yalova'ya geçmek ki 10 dakika içinde bir araç mutlaka sizi alacaktır Yalovaya kadar. Yalova'ya vardıktan sonra hemen İDO'ya koşup Yalova Pendik hızlı feribotuna biletimizi alıyoruz. Tabi ben öğrenci olduğumdan indirimli alıyorum o ne kadar sadece 4 lira. Pendik'e vardıktan sonrası artık kişinin gideceği yere göre değişir ama ben avrupa yakasına gidecek biri olarak düşünürsek, Pendikten Kadıköy otobüsüne ve Kadıköyden de Vapur yada Metrobüsle avrupa yakasına varmış olacağız. Bunun da bize maliyeti Bir akbil + bir aktarma yani yanlış hatırlamıyosam yaklaşık 1,4 lira

Şimdi yol boyunca ne kadar masraf yaptığımıza bakarsan: 22+6+4+1,4=33,4 lira ki orhangazi opsiyonunu kullanırsak bu maliyet 31,4 liraya düşüyor. Direk İzmir istanbul arası Kamil Koç bileti 45 lira internetten alırsanız da bu rakam 40 lira. Hem neredeyse Kamil amca kadar rahat hem de ondan daha ucuza istanbul vardık.

Tabi şimdi mutlaka diyecekler vardır içinizde; bu kadar çok araç mı değiştirilir vs. diye. Siz de haklısınız fakat ben de böyle seviyorum yolu :) (evet manyağım değerli okuyucu) Ayrıca bu plan size iki farklı seçenek sunuyor; Ya saatleri yola çıkmadan ayarlarsanız istanbula daha hızlı (maksimum 7-7,5 saat civarı) varmanızı sağlayacaktır, ya da benim gibiler için kendinize geniş aralıklar bırakıp şehirleri dolaşma imkanını da verecektir.

Bir başka yol hikayesinde tekrar birlikte olmak üzere:)
1 com

mavi jeans


mavi jeans yaz döneminin de gelmesinden olsa gerek bir nevi ufak çaplı yenilenme operasyonuna girişmiş. internet sitesinin tasarımını değiştirmekle birlikte bir de facebook(sitenin adresini vitrinde görmüştüm ama şimdi hatırlayamadım ve google da bulamadım maalesef fan page'lerle karıştırmayın farklı bir şeymiş bu. ben bilmem vitrin dedi) sayfası oluşturmuş.

giyim firmalarının flash ağırlıklı site tasarımı anlayışını devam ettirse de, music player özelliği eğlenceli olmuş açıkcası. keşke biraz daha şarkı koysalar. şarkılar da pek cıvıl cıvıl.

daha önce mavinin kafası güzel! yazısında belirtilen komik indirime imza atmış olsa da taze geldi, yaz kreasyonu ile yine ilgi çekiyor. ama parası olana pek tabi.

ps: bu resimdeki ablalar ve abiler ne ayak anlamadım :)


0 com

Screamer Radio

Screamer radio çok hoş bir program. Herkesin ihtiyacı olup da bulamadığı cinsten. Dünya üzerindeki bir çok radyo istasyonunu ücretsiz olarak dinleyebiliyorsunuz. Programın bize sağladığı ekstra güzellikse dinlediğiniz şarkıyı indirebilmeniz. Yani artık geçen radyoda bi şarkı dinledim çok güzeldi, nerden bulurum ben onu derdine son. İndirmek isteyenler burdan buyrun
2 com

Musicovery.. Müziğini Keşfet




Musicovery kısa bi süre öncesine kadar neredeyse bedava olan bi site. Sitenin amacı aslında adından anlaşıldığı gibi yeni şarkılar yeni müzik türleri keşfetmek. Giriyorsunuz tarzınızı, o anki ruh halinizi, arama sıklığınızı ve hatta dinlemek istediğiniz seneleri seçip sitenin işini halletmesini bekliyorsunuz. Sonrasında site size bi yol çıkartıyor şarkılardan. Artık şarkılar arası geçişler sadece premium üyelere serbest öncesinde yol üzerinde atlamalar da yapılabiliyordu. Yine de güzel bi site. Girin müziğin tadını çıkartın.. www.musicovery.com
2 com

Atın İntikamı...



Yok atın olmasa da bu seferki penguenlerin intikamı.Yetisport'un penguen oyunlarını bilenler varsa bu oyunu saatlerce yarılarak oynayacaktır eminim. Bilmeyenler de saatlerce oynasınlar yarılmasınlar ne olacak. Ben oyunu yeni keşfettim ama ne zamandır var piyasa bilmiyorum. Ayrıca siteye girip gezinmek bile büyük keyif gençler iyi işler çıkarmışlar. İnsanın sürekli üye olası geliyor mesela. Şu final günlerinde tüm sıkıntıya kedere birebirdir. Penguin's revenge tavsiye olunur.

Olur da ben niye yarılmadan oynuyorum bunu kardeşim diyenler çıkarsa aranızdan diye söylüyorum diğer oyunlarda mevcut sitede önce onları oynayıp bi güzel tadını çıkarıp sonrasında bu oyuna geçerseniz acayip keyif alacaksınız size benden garanti :)
4 com

Kamil Emmi


Kamil Koç 1 liraya bilet satmaya başlamış, 1,5 lira poliçe masraflıyla birlikte 2,5 lira. 03-15 Haziran tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Eskişehir'den Antalya'ya ve Antalya'dan bu şehirlere gidecekler için geçerli. İnternet satışlarına ve rezervasyonlara kapalı. Biletler iptal edilemiyor ve kampanya bilet gidiş-dönüş alındığında tek yöne uygulanıyor. Kontenjan ise her otobüsün %10 u kadar. Bu da hemen hemen 5 koltuğa tekabül ediyor, arkayı beşlemek lazım. www.kamilkoc.com.tr
1 com

Internette Shuffle




Media Player'ın dandik, Winamp'ın daha bi iyi, I-pod'un harika shuffle programından sonra sıra geldi internetteki shufflea, tabi baştakiler müzikle ilgili ancak benim bu konudaki vizyonum bu kadar, www.craxla.com.
0 com

deklanşör söylemesi zevkli bi' kelimedir




Çizgelikedi Gençler Projesi 1980 yılı ve sonrasında doğan gençlerin katılımıyla, belirledikleri bir kavrama dayalı fotoğraf üretimleri sonunda ortaya çıkacak bir sergiyi amaçlamakta. neymiş o kavram dediğinizi duyar gibiyim: “KENTİNE/KENDİNE BAKMAK”
Bu kavram ile, İzmir kentinin varlığını bir zemin/belge/mekan olarak kabul eden; ancak, İzmir’e ait coğrafya, mimari, nesne, durum, vb. üzerinden çalışılmış fotoğrafların değil; fotoğrafçının kendi öznelliği içinde, kendi imgelem dünyası temelli bir yorumu olan fotoğrafların ortaya çıkması amaçlanmaktadır.

Projede yer almak isteyen gençler, kendi çalışmalarından seçtikleri 5 fotoğrafı ve nüfus cüzdan fotokopisiyle, karşılıklı kararlaştırılacak günlerde Çizgelikedi’de ayrı ayrı görüşmeye çağırılacaklarmış. projenin diğer uygulama ilkeleri için şuraya bakabilirsiniz.

Ayrıca şu anda Çizgelikedi'ye uğradığınızda 19Haziran'a kadar gezebileceğiniz kadın fotoğrafçılar tarafından hazırlanmış 'kimlik ve itaat' sergisi mevcut. gidin görün efenim..

sergiyle ilgili ön bilgi almak isteyenler için de; şurayı okumanızı önerebilirim.
2 com

izmir'de açık hava şenliği





MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Teras Katında beş yıldır İzmirlilere açık ve ücretsiz olarak hizmet veren Açık Hava Sinemasında bu yıl da gösterimler açık ve ücretsizmiş. salı, çarşamba ve perşembe akşamları 21.15 seansıymış. yerini bilmiyorum ben açıkçası, çıkınca nasıl dönülecek onu da bilemiyorum o yüzden.. öğreniyim, gideceğim; güzel filmler seçilmiş çünkü baya..

iletişim: 444 8 666 / 120

2 com

hickopma.com


ekşi'den terelelli temcik


kendisini "bir ülkenin hızlı genişbant macerası" şeklinde tanımlayan internet sitesi.
içinde kocaman bir sayaç var, 3g' ye geçmemize ne kadar kaldı geri sayıyor.
bir de blog var.

hepimizin babasından bir parça olan gazanfer hiçkopmaz, 79' lu kızı gamze ve 83' lü oğlu gökhan ile 3g yi anlatıyor.

isimlerinin baş harflerinin 3g' yi oluşturduğunu anlamam kendi sözel zekama kıyasen bir başarı değil de, sitenin bana bir şekil 3g' nin sadece görüntülü konuşma olmadığını anlatabilmesi bir başarı.
teknoloji konusunda hep özel derse ihtiyaç duyuyorum, yani dersi derste öğrenemiyorum ben.

mesela yıllardır arada sevgili quasm gelir -ki artık gelmiyo..- benim bilgisayarın, telefonun, fotograf makinasının evdeki digital göstergesi olan herşeyin ayarlarını günceller, internete bağlanan herşeyin bir versiyon değişikliğini yapardı.
ben de kendisine, banyo fayansını yaparken klozet konacak yeri unutmuş ustaymışçasına terslenirdim.
anlamıyorum abicim vista' dan fista'dan, ne yaptın hacım msn' ime diye diye dizlerimi döver sonra da harbiden alışırdım yeniliğe.

3g de eşimin işi dolayısıyla -kendisi pehlivan ve internet kahve işletiyor inegöl' de- habire hayatımızda. anlatıyor işte şöyle kaldırıp atacam bu vista' ya bağlanmayan modemi, beş saatte indiremedik iki resimi.. 3g ile wecedemea eyçespiey olacak, işte şu kadar bitle bağlanıcaz, o kadar bitle bu kadar pirelenmicez filan.
hiç anlamıyordum.

site süper, anlatılanları; gazanfer tiplemesi de hedef kitlenin içinde olunca ben bile şahane anladım. (umarım cidden mevcut bir kişilik değildir gazanfer de bu laflar beni incitmez sonradan)
bissürü şey de ucuzlayacakmış 3g gelince. ana fikir bu oldu bence.

bir de ben ikinci ihale olursa gireyim filan diyordum.nasıl olsa d lisansı alacak adam kalmadı. ben ucuza kapatırım diyordum. çeşmedeki yazlığı babamlara sattırıp o işe girecektim. turkcell avea vodafone bir de temcikcell.
eş dost aramızda bedava konuşur, bedava çetleşiriz diyordum. tam öyle olmuyormuş..

eğlenceli site olmuş. karikatür filan da var. ayrıca;
ana sayfadaki karikatürün bir köşesinde çizerin adının kocaman yazdığı internet sitesi.
ama sağ beyinli ve sol beyinli insanların farklı tepki verdiği bir karikatür içeren site.
mesela sol beyinli sözlük yazarı temcik, o koskoca imzayı bütün karikatürü çizgilerin elindeki cep telefonu markasına dikkat etmeye çalışarak okumasına rağmen görmemekte, ama yine bir sözlük yazarı olan ve büyük ihtimal beyninin sağ lobu bana göre hayli gelişmiş olan kabraxis ise karikatüre baktığı ilk 3 saniye 8inci salisede bana çizerin adını mesajla iletebilmektedir.

bu testi tüm sözlükçülerin yapabilmesi için çizer ismini ve köşeyi saklı tutuyorum. sonuçta bir sitenin karikatürü hakkında tanım yaptım, örnek verdim.
nedir yani?


0 com

depeche mode konseri elinde patlayanlar!


müjde müjde size! :)
şurda okuduğum kadarıyla bağırsaklarındaki tümör alınan Dave Gahan sahnelere geri dönmüş ve iptal edilen konserler için yeni tarihler açıklandı açıklanacakmış. hadi geçmiş olsun cümlemize..
49 com

datça yakamoza pansiyon

posted by Barış Koşucu

Haziran ve Eylül Aylarında öğrencilere iki kişilik oda kahvaltı oda fiyatı sadece 50 TL..
Kaçırmayın valla, gelin zıplayın, yüzün, tırmanın, aşık olun; ama ne yaparsanız yapın, teknolojiden bir süre uzak olun!

www.datcatatil.com dan bilgi alabilirsiniz.


0 com

diezepam'dan funzin


3. sayısı çıktı!
diazepam diyor ki: 'funzin dergisinin merakla beklenen 3. sayısı an itibariyle yayındadır.

okumak için acele edin, çünkü her elli (50) okuyucuda bir derginin bir bölümü silinecektir. tamamını okumak için acele etmeniz için yaptık bu hayvanlığı.
eleştirileriniz varsa iletin ama kırıcı olmayın çünkü ben eleştiri almam eleştiri veririm.

okazyon ulan!'

o diil de ben bu sayısını çok beğendim lan. hatta en çok bu sayısını beğendim. baksanıza..
0 com


açıkçası isminin rocco'yu çağrıştırmasından dolayı baştan bi' sempatiyle yaklaştığım için post olmayı haketti diyebilirim :) (şeker olanı tabii ki, yuh artık okuyucu..) ülker'in dondurmasıymış roko, en popülerdenmiş hem de, hiç bi' fikrim yoktu açıkçası. site fena olmamış; öğrenci işi 'bi' bilmemne kaç bira?' mantığıyla 1roko=1tl diyerek isminin ve hayallerinin kaç roko ettiğini hesaplıyorsun. ismim 22,727,000 roko ediyor mesela; hayallerimse 496,850. her gün bi' kavanoza 1 tl atsam yaklaşık 1,361 yıl sonra sahip olabilicem, amaan o zaman lüks karavanı napiim dimi ama..

bi' de roko çubuklarıyla ilgili kampanya var; rokobank, rokochip.. öyle bişiler..
3 com

ben öptüm bile!


mariachi için yapılan cesur internet kampanyası. bi' adet aşırı çekici esas oğlanımızla bi' adet aşırı seksi esas kızımız var. sizse bunlardan birinin yerine geçiyorsunuz ve fotoğrafınızı yükleyerek 10sn lik ateşli bi' öpüşme yaşıyorsunuz. beklediğimden baya iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim, oldukça kaliteli bi' görünüm sağlıyor. yalnız, o öpüşmeden sonra o kadar boş bakmam ben sevgili mariachi..


siz olsaydınız öper miydiniz?


1 com

turkish montaj!

süpper :) eyfel kısmında yerlere yattığımı söylemeliyim, 'eyfel hatırası' özellikle :))

İlgili aramalar: komik - turkish montaj - turkish - montaj - komik - komix
0 com

pasif agresif!





ekşi'den liveinflames diyor ki:

şık bir tasarıma sahip, metal aşkıyla yanıp tutuşan gençler tarafından kurulmuş yeni bir site. burada bu gençler sevdikleri albümler hakkında rahatça yazıyorlar, konserler ve diğer haberlerle siteyi sürekli güncelliyorlar. konser kritikleri de mevcırt. ayrıca duyduğuma göre bu sitede kendi yazılarınızı yayınlatmak hiç de zor değilmiş, hatta birkaç yazınız yayınlanırsa yazar olarak katılabilirmişsiniz bile. kapıları katkı yapmak isteyenlere açıkmış. öyle diyorlar valla.

neyse efendim, böyle samimi bir ortam, kendi halinde takılan (ama coşabilir de tabi, evet), kasmayan, yeni ve kardeşçe bir oluşum işte. güzel şeyler bunlar.



andromeda'dan ps: bense oyun buldum yine kendime, etiketler kısmında dönüp duruyorum. final haftası ya, ondan..
0 com

inspiring action

İlham veren eylemler from Greenpeace Akdeniz on Vimeo.

0 com

Klip sensin!

Bedük Roundabout parçası için bizlerden giden videolardan oluşan bi klip hazırlayacakmış. çekiyorsunuz, beduk.biz e veya izlesene.com a gönderiyorsunuz, seçilen videolar dan alınan görüntüler klibe ekleniyor.

En çok izlenen videonun sahibine, bedük ün beğendiği video ya falan ödül var. En beğenilen videonun sahibi bedük le başbaşa bi akşam yemeği yiyecekmiş mesela. -şaka lan-

Beğenilen, seçilen, en çok izlenen videoların sahiplerine bedük t-shirt u, bedük ün imzalı albümleri, konser bileti falan gönderiliyor. Ayrıca kulis e girme imkanınız falan da varmış. 30 haziran a kadar zaman var bu arada. 'Ben bedük hayranıyım, eğlenceli videolar da var elimde, göndereyim, güzel olur.' diyenler varsa, buyursunlar.

Ha bi de güzel bi tanıtım videosu hazırlamış bedük, izleyin!