0 com

gap'ten alışveriş yapıyoruz, apple'dan da yapmış sayılıyoruz

Apple&Gap’in süper bi' kampanyası var şu sıralar: Gap’ten 500 TL'lik alışveriş yaptığınızda 125 TL değerinde iPod shuffle, 1.500 TL'lik alışverişinize ise 480 TL değerinde iPod nano ile veya 490 TL değerinde 8GB iPod touch anında hediye ediliyor. Bu kampanya Gap mağazalarında ve 20 Kasım–31 Aralık 2009 tarihleri arasında geçerli olacak. Size tavsiye Apple alacaksanız gidip Gap'ten alın, avantajlı bi' alışveriş yapın. ;)
Bu arada size Bağdat Caddesi mağazasının en üst katındaki pop up store'dan da bahsetmek istiyorum. Apple ürünlerini denemek için güzel bi' fırsat burası, atmosferi güzel.. Ayrıca beyler size söylüyorum; artık bizi beklerken uflayıp puflamalarınıza son! (hehe, aslında bayanlara da söyleyebilirim, kurtulduk manasında ;) ) Siz dev ekranda appler oynarken koltuklara yayılır, ipod touch ekranının barkovizyondaki görüntülerine takılırsınız; biz de kahvelerimiz alır o mağaza senin bu mağaza benim gezeriz! Tuttum ben bu olayı ;) Pop up store'dan bi'kaç fotoğraf ve de:


1 com

betonik fikirleriniz var mı?

çimento üreticisi akçansa
"Yapı dünyasının en temel malzemesi olan betonu hayallerinizle karın; fonksiyonel bir ürün ya da proje yaratın. " diyor. son katılım tarihi 1 Ocak 2010. Proje son teslim tarihi 1 Şubat 2010. Başvuru için: betonikfikirler@akcansa.com.tr
gelelim konuya...
Betonun ve/veya çimentonun alternatif kullanım alanları
Beton ve/veya çimentoda inovasyon
Beton ve/veya çimento kullanımının yaygınlaştırılması
Beton ve/veya çimento çevreye nasıl değer katabilir?
Betonda ve çimentoda sürdürülebilir rekabet avantajı nasıl sağlanabilir?
bu arada birden fazla konu da seçebilirsiniz, size kalmış.. gelelim en zevkli kısma, ödüllere :) ilk üç grubun hediyeleri şöyle:
1.’lik Ödülü : 4000 TL’lik TeknoSA hediye çeki
2.’lik Ödülü : 2000 TL’lik TeknoSA hediye çeki
3.’lük Ödülü : 1000 TL’lik TeknoSA hediye çeki
Ayrıca yarışmada birincilik ödülü alan grup üyeleri, Akçansa A.Ş.'de staj yapma şansı elde edecektir. Yarışmaya katılan her bir öğrenci için TEMA'ya ağaç bağışlanarak daha yeşil bir dünya için katkıda bulunmanız sağlanacaktır.
Akçansa A.Ş. tarafından tayin edilecek ve alanında önde gelen akademisyen ve konunun uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından derecelendirilecek bu arada, kim seçecek diye endişeniz olmasın yani..
biraz ilham verelim
Örnek Fikirler ve Projeler

Yağmur suyu ızgaraları ve rögar kapaklarının dökme demir yerine betondan üretilmesi
Işık geçiren (transparan) betonlar
Çelik profillerin yerine kullanılan ön germeli yüksek dayanımlı betonarme kesitler
Kendi yüzeyini ve havayı temizleyen çimento
Ahşap ya da çelik yerine beton elektrik direkleri
Çelik yerine betondan yol bariyerleri
Asfalt yerine beton yollar

ve son olarak, katılım koşulları..
Yarışmaya Katılım Koşulları ve Kuralları

Yarışma İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü lisans ve lisans üstü öğrencilerine açıktır.

Yarışma grupları en az 2, en fazla 4 kişiden oluşmalıdır. Her kişi bir grup içerisinde yarışmaya katılabilir.

Başvurular, 1 Aralık 2009 – 1 Ocak 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru formu için betonikfikirler@akcansa.com.tr adresine e-posta göndermeniz gerekmektedir. Başvuru formunu e-posta ile veya www.akcansa.com.tr web sitesinden alıp, doldurup imzaladıktan sonra kargo ile İsmail Gökalp adına Betonsa Teknoloji Merkezi, Akçansa Çimento Büyükçekmece Fabrikası, Mimar Sinan Mahallesi, Büyükçekmece adresine göndermeniz beklenmektedir.

Yarışmaya bireyler ve belirtilen bölümler dışındaki öğrenciler katılamaz.

Yarışma katılımcıları tarafından sunulan fikir ve önerilerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve ilgili mevzuata aykırılığı ya da üçüncü şahısların haklarını ihlal etmesi halinde tüm sorumluluk yarışma katılımcılarına aittir.

Juri değerlendirmeleri A1 poster sunumları üzerinden yapılacak, detaylı bilgiler için power point sunum dosyaları incelenecektir.

Bundan dolayı, posterler, fikri ya da projeyi eksiksiz şekilde anlatmalı ve en sade tasarımla hazırlanmalıdır.

Jürinin yapacağı değerlendirmede; fikrin orijinalliği, yaratacağı fayda (maliyet, kullanım kolaylığı vb), işlevselliği, uygulanabilirliliği, çevreye katacağı değer kriterleri inceleneceğinden, projenin ya da fikrin bu kriterleri içerecek ve detaylarını açıklayacak şekilde sunulması uygun olacaktır.

Yarışmaya her grup en fazla bir projeyle katılabilir.

Yarışmaya gönderilen projelerin daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması gerekir.

Projelerin elden ya da iadeli taahhütlü posta yolu ile Betonsa Teknoloji Merkezi, Akçansa Çimento Büyükçekmece Fabrikası, Mimar Sinan Mahallesi Büyükçekmece adresine, İsmail Gökalp adına teslim edilmesi gerekmektedir. 1 Şubat 2010 tarihinden sonra ulaşan eserler kabul edilmeyecektir.

Projenin, posta ve benzeri sebeplerden dolayı geç ulaşmasından Akçansa A.Ş. sorumlu tutulmayacaktır.

Yarışmaya katılan projeler arasında jüri, yarışma konusu ve amacı doğrultusunda ve kendi takdir hakkı çerçevesinde dereceye girmeye en uygun eserleri belirleyecektir.

Ödüle değer görülen eserler 16 Şubat 2010 tarihinde belli olacak ve Akçansa A.Ş. web sitesinden (www.akcansa.com.tr) duyurulacaktır. Ayrıca kazananlara telefonla bildirim yapılacaktır.

Yarışmacıların yanlış, eksik veya yarışmanın sonuçlandığı tarihte servis dışı kalmış olan telefon numaraları vermeleri halinde veya yarışmacılara, telefonlarına cevap vermemeleri gibi sebeplerden dolayı ulaşılamaması halinde, Akçansa A.Ş. sorumluluk kabul etmeyecektir.

Akçansa A. Ş., yarışmada ön elemeyi geçen ve yarışma kapsamında yayınlanan eserlerin çoğaltma haklarını bedelsiz kullanabilir. Ödül alan eserlerin tüm yayın hakları Akçansa A.Ş.'ye ait olacaktır. Yarışmaya katılan projeler iade edilmeyecektir.

Akçansa A. Ş. teslim edilen veya gönderilen projelerin kaybolması, hasar görmesi veya herhangi başka bir nedenle yarışmaya dahil edilmemiş olmasından dolayı meydana gelebilecek zararlardan sorumlu olmayacaktır.

Akçansa her zaman, önceden herhangi bir bildirim veya ilan yapmaksızın yarışmayı iptal edebilir, yarışmanın koşullarını değiştirebilir.

Yarışmaya katılan adaylar bu koşulları kabul etmiş sayılır.


hadi bakalım genç yetenekler, ben gider ve size bol ilhamlı günler dilerim :)
1 com

Karaoke-oke


Andromeda gibi sesiyle meşhur olmak isteyen, karaoke delisi bir sürü arkadaş mplay.com.tr ye girmiş, web camda kaydettikleri performanslarını siteye yüklüyorlar, diğer üyeler de oyluyorlar. Hakkaten güzel bir fikir, uygulama. En fazla oyu alana da hediyeler var, siteye girip görebilirsiniz. O hediyeleri ben burda yazmasını da bilirdim ama bir link daha heyecan katmak istedim. Bu arada tüm bu olaylar biri firmasına ait, es geçmeyelim.

0 com

salla salla! yer yerinden oynasın!

Hoppidik çocuk aidan davis bi' kez daha. Sitede Aidan çikolata platformun üzerinde dans ediyor, pek şeker. Sitede bi' de "Dans Et" yarışması yapılmakta. Çocuklar danslarını web kameralarıyla kaydedip siteye yüklüyorlar. Kardeşiniz filan varsa çalın oynasın derim ben, facebook'a yüklemek yerine buraya yükleyip Nintendo Wii ve Dans Oyunu kazanabilirsiniz zira.
Bi' de, hala denemediyseniz deneyin cheetos sweetos'u, ilginç bi' tat, tavsiyemdir. ;)
0 com

Kaç yıl oldu saymadım köyden göçeli, mevsimler geldi geçti görüşmeyeli


Başlık tamamen konuyla alakasız bi' çağrışım, kusura bakmayın. Olayın aslı Efes'in kaç yıl oldu oyununun devam ediyor oluşu. Oynamak için, şurdan...

Unutmadan; her hafta en yüksek puanı alan ilk 5 kullanıcı Efes Pilsen fabrika gezisi, her haftanın birincisi Efes Pilsen mini soğutucu ve kampanya sonunda en çok puanı alan kişi de Play Station 3 kazanıyor. Yarışma da zevkli hem, iyi eğlenceler...
0 com

komşuda pişer bize de düşer!

Daha öğrenci işi bi' konu bulamam heralde... Selva makarnaları komşu hakkı diye bi' site yapmış. Sitede puan kazanmanın türlü çeşit yolu var. Siteyi önererek 5 puan, video paylaşınca 5 puan, resim paylaşınca 4 puan, metin paylaşınca da 3 puan kazanıyorsunuz. Selva tariflerini önerdiğinizde ve önerdiğiniz tarif incelediğinde de 3 puan kazanıyor ve paylaşımları beğendiğinizde paylaşım sahibine 1 puan kazandırıyorsunuz. 100 puana ulaştığınızda Selva ürünlerinden oluşan Selva hediye paketine sahip oluyorsunuz. Fena diil, hı?
Hı, bi' de; en beğenilen video paylaşımına Toshiba Netbook (Atom İşlemcili Mini Laptop), en beğenilen resim paylaşımına Toshiba Portable DVD Player, en beğenilen içerik paylaşımına da Apple Ipod Shuffle Mp3 Player hediye.
Üye olup kazanın o zaman :)
Ps: Kadın çok korkunç, evet; ben de fark ettim..