5 com

B-fit

B-fit sadece kadınların gidebildiği bi spor salonu. Türkiye de 50 nin üzerinde şubeleri var ve bilindik spor salonlarından daha farklı bi işleyişe sahipler. Vücudunuzun itme- çekme kuvvetiyle hareket eden aletlerle toplam yarım saat çalışıyorsunuz, geniş omuzlu ablalar eşliğinde platformda kolunuzu bacağınızı falan çalıştırıyorsunuz, spor bitince esnetme hareketleri yapıyorsunuz . Koşu bandına çıkıp dakikalarca koşup, sıkılmak gibi bi şey yok yani. 'aa yarım saat yeter miymiş ayol?' diye düşünebilirsiniz, fakat yarım saatte gayet tatmin olmuş bi şekilde ayrılıyorsunuz bu mekandan.

Ama çok şişman, çalışmaya başlar başlamaz su gibi terleyen teyzeler var ve çok hızlı hareket ediyorlar.. anlam veremediğim bi şekilde bacaklarını kafalarına kadar falan kaldırabiliyorlar.. saçlarından ter süzülüyor, tişörtleri vıcık vıcık oluyor. pek hoşlanmıyor insan açıkçası o görüntüden. 'Sen hiç mi telermiyorsun peki' falan diye aklınızdan geçirebilirsiniz.. terlemiyorum tabi lan terlemiyorum!! kızarıyorum sadece!.-ani çıkış-

Uzun lafın kısası, memnun kalınmayacak bi yer değil. tabii sonuçlar a da bakmak lazım. bi de çalan müzikleri değiştirseler çok daha iyi olacağına eminim.

Şu aralar indirim e girmişler bi de. Spora başlamak isteyen bayanlar varsa, gözden kaçırmasınlar.
15 com

1. geleneksel haftanın öğrenci evi yarışması


dırım dırım dırım..

kesik ve heyecan verici efektimizden sonra lafı dolandırmadan konuya geçiyorum sevgili okuyucu.

28 mayıs 2009 perşembe günü'ne kadar ev ortamınızı iyi anlatan fotoğraf ya da videolarınızı gönderin; 'haftanın öğrenci evi' olmaya hak kazanın. 

dı dı dı dıııımm.. 

ayrıntılı bilgi için: burdan bi' yere ayrılmayın. burda olmıcak da başka nerde olcak lan?! 

efenim, fotoğraf ya da videolarınızı ogrenciisiblogu@gmail.com adresine gönderiyorsunuz, biz de cuma günü sonuçları açıklıyoruz. kazanana sürpriz ödüller olmakla birlikte, diğer evlerin fotoğrafları bi' sonraki hafta için saklanıyor. yani manyak gibi her hafta göndermekle uğraşmıyorsunuz. 

son olarak eklemek isterim ki; jüri çok beyaz yakalı, efendime söyliyim çok saçı topuzlu, olmazsa eli maşalı filandır. arkadaşmış, eşmiş dostmuş dinlemez, alır ayağının altına. öyle bi' şey. :)

bekliyoruz :)

edit: yurt odanızın fotoğrafı da olabilir, neden olmasın.. konsept önemli olan :) ayrıca; 'aman işte en çirkin, en pis evi bulalım ne kadar da süper' gibi klişe bi' durumumuz yok; bambaşka kriterlerimiz var.. temizlik, düzen filan da diil tabii ki. kurcalamayın, gönderin!
2 com

Your World Map

Çok basit bir site ama kullanışlı, bi dünya haritası var ve gittiğiniz ülkeleri seçince haritada renkli hale geliyor. Nereleri gezdiğinizi daha net görebiliyorsunuz. Misal bende bi tek Türkiye farklı renkte şu an. Üye olduktan sonra gelen maile şehirlerin de eklenmesiyle ilgili öneriler içeren bi cevap yazdım. Geri dönmediler tabi. Bilhassa erasmusta görev yapmakta olan arkadaşlarıma gelsin, www.yourworldmap.com
0 com

ne çalarsan çal, yeter ki çal!










etenşın! etenşın! şimdi bahsedeceğim şey şahane bi' kampanya web sitesi. Samsung'un Touch cep telefonları serisiyle ilgili one love one touch..

air guitar'ı bilmeyen var mı? air guitar kişinin enstürmanı olmamasına rağmen gitar çalıyormuş gibi yapmasıdır. önemli olan müziğe göre moda ve hatta tribe girerek figür ve mimiklerle izleyiciye duyguyu verebilmektir. ve hatta bu olay dünyada o kadar popülerdir ki, dünyada organizasyonları düzenleyen bi' konfederasyon bile kurulmuştur. yaa..

sitede de buna benzer ama birazcık farklı (bence daha eğlenceli) airstar var. airstar'da hangi enstürmanı çaldığınız mühim değil, yeter ki çalın! darbuka olur, mızıka olur, saksafon -fesatlaşmayın yalnız, ne kadan da ayıp!- olur.. katılım içim, airstar şovunuzu kalitesi önemsiz bi' şekilde kaydedip videoyu siteye yüklüyorsunuz, oylanıyor izleyenler tarafından. bu arada, kişisel katılmak zorunda da değilsiniz, gidip airband'inizi filan da kurabilirsiniz isterseniz.
gönderilen videolar dream tv'de yayınlanırken, birinci efes pilsen one love festival 8'de sahneye çıkmaya hak kazanıyor. bunun dışında ödüller de güzel.. efendim? ödülleri mi sordun? o kadarı için de siteye giriver canım yalnız bi' zahmet.. ;)
ve izlemek isteyenler için videolar şurda.

bunun dışında, sitede henüz aktif olmayan iki yarışma daha var. bi' tanesi touch the star. hayran olduğun sanatçıya ne kadar hayran olduğunu ve ona neden dokunmak istediğini yazıyorsun. ikna olurlarsa o sanatçıyla buluşuyorsun, tabii dokunabiliyorsun da.. -ama bu blogun okuyucuları da çok fesat canım..- diğeriyse (ki bu daha süper bence) wanna be star.diyorlar ki, şu dünyada insanlar çift yaratılmıştır ve mutlaka bi' star sana benziyordur(!). sana benzeyen starı bul, onun kılığına gir ve fotoğraf çekil.. sonrası klasik, fotoğrafı yüklüyorsun ve en çok puanı alan vs vs..

2 com

sen de yakınlaştır!

vivident extra yakınlaştırıyor. site şu ve facebook applicationı da şurda. applicationı yükledikten sonra listenizden birbirine uyumlu olduğunu düşündüğünüz iki kişiyi seçiyorsunuz ve 'yakınlaştır' diyorsunuz. sonra o kişiye onları yakınlaştırdığınıza dair bi' mesaj gidiyor ve salak oldukları için hemmen yakınlaşıyorlar.. bu ne lan? saçma sapan.. seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım vivident. bu ne allaşkına ya..
2 com

stone hard rock bar



alsancak kıbrıs şehitleri'nde tato'nun sokağındaki yeni mekan. zaten adından da anlaşıldığı gibi hard rock ve heavy metal sevenler için cennet olmakla birlikte uygun fiyatlarıyla kalanların da gönlüne taht kurmuş durumda. 

bira ve tekila shot 3,5 tl ydi en son. mısır konusunda da cömert davrandıklarını söyleyebilirim :) dekorasyonda tercih edilen 80ler konsepti de baya güzel.. bi' uğranması tavsiyemdir kısacası.

ps: giden olursa duvarlar duvar kağıdı mı yoksa onlarca afişin yoğun emekle birleştirilmesi mi sizce bi' haber verin :) 
4 com

Buraya İşeyen Toptur


Uzaktan Bakan Hatun gösterdi, İsveç şehirlerinde sokağa işeyenlerin sayısına dair istatistik, parantez içindekiler 2006 verileri. Bi ülkede sokağa işeyenlerin sayısı neden artabilir? Bira tüketimi artmıştır sanırım, ya da kuytu köşe sayısı. Prostatların göçü sayısında artış olabilir. Ne biliyim lan.

3 com

Binboa daha iyisini yapana kadar..


Satsuma. Üç hafta kadar önce ağzının tadını bilen –ehem- sevdiceğimin tavsiyesiyle denedim. Binboa nın denediklerim içinde, en muhteşem votkası budur derim ben. Hatta mandalinaya bayılan biri olarak, içtiğim en iyi votka da diyebilirim efendim. Bu şaheser içecek adını satsuma adlı mandalina türünden alıyormuş ve satsuma meyvesi dünyada ilk kez bi votkanın aroması oluyormuş duyduğum kadarıyla. Fotoğrafta görüldüğü gibi çok iştah açıcı tasarıma sahip bi şişesi olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Şişeyi açar açmaz ortalığa yayılan mandalina kokuları resmen mest ediyor zaten. İçimi de keyiflendiriyor, böyle ortama bi sıcaklık katıyor, efendime söyleyeyim insan bi ‘Akdeniz akşamları’ falan söylemek istiyor icabında. Sıcak yaz günlerinde kışı özleyen bünyelere iyi gelecek bence.

İçki reyonunun önünde durup ‘Ay şunu mu alsak canım yeaa, neli ki bu.. hem bak fiyatı da iyiymiş bıdıbıdı.. ama yok bildiğimizden vazgeçmeyelim, para veriyoruz sonuçta ehemehe’ diye konuşup küçük hesapların peşine düşmeyin, satsuma yı esgeçmeyin derim ben.

Schweppes mandalina ile tüketilmesi tavsiyedir, hadi bakalım yarasın.
0 com

FM 2010 la İlgili Hayaller

İlk önce efsanevi CM 01-02 yle başlamıştım bu alemde multiplayer oynamaya, internet cafeye gidip, tek masaya 3 kişi oturup Barcelona, Real Madrid ve Valencia’yı alarak bi sezon oynardık. Sonra CM nin rezalet 03 ve 04 serileri çıktı, forvetlerin bi sezonda 60-70 gol attığı, 4-2-4 le, 3-3-4 le şampiyon olunabilen oyunlardı. Sonunda FM çıktı, gerçekten kaliteli gözüküyordu. 05, 06, 07 ve 08 i tek oynadım, 09 un çıkması öğrenci evinde multiplayer çılgınlığı yaşandığı günlere denk geldi. Önce yine hepimiz tek oynadık, sonra dedik hadi beyler, aldık la ligadan 4 takım, sabahlara kadar...Neyse sonuç olarak diceğim şudur, FM 2010 çıkar, İzmir’deki fanatikler toplanırız, la ligayı, premier league i, seria yı, bundesligayı bi de ligue 1i (ne düz isim lan) alırız, kaliteli bi de server alırız, 100 kişi gelir, kurayla takımlar dağıtılır, kendi aramızda puanlama sistemi de olur, ne biliyim misal Valladolid’le şampiyon olan 1000 puan alırken Barcelona’yla olan 10 puan alır gibi..her takımın her sıra ve her kupa kademesi için puanları olur. Haftada bir iki maç yaparak ilerleriz. hayali bile güzel.
2 com

Arkadaşına Dayak At

Evet çok eski bi uygulama ancak öğrenci evi kısmına bu şekilde başlamadan olmazdı. Bulaşığı yıkamadı ve gücün mü yetmiyor, gir buraya hıncını al bilaader (Buca dilinde birader). Tokat var, boğma var, en sonunda da yakıyosun resmen. Yazıya tıklayarak köteğe başlayabilirsin.
2 com

SAME Cafe



SAME: So All May Eat

Yemeğinizi yediniz, ne kadar yediğiniz önemli değil, fiyatı size bağlı, önünüze koyulan zarfa istediğiniz miktarda para koyuyorsunuz, sonra da zarfı bağış kutusuna atıyorsunuz. Paranız olmadan da yiyebilirsiniz, o halde sizden bulaşık yıkamanızı istiyorlar, onu da yapmam diyosanız yuh anasını satıyım, adamlar düşünmüş açmış, insaf be, biraz da siz gayret gösterin (durduk yere asabiyet...).
Burası Denver'da, Denver da ABD'de, gidip görmüş gibi yazdım.




1 com

aş kendi gel aşkla

itüsözlük için hazırladıkları tema o kadar güzel ki, giriş yapmadım uzun süre; ama yine de ekşi'deki fırat temasına değişmem tabii :) 
reklamda kullanılan ayakları geri geri gitmek yanlış kullanım değil mi? tamam, güzel olmuş, sevdik ettik de; yanlış lan. neyse..

kısmında (evet, ben de başta yanlış okudum :) ) bildiğiniz miks yapıyorsunuz. 5er tane vokal, gitar, davul, perküsyon, bas, klavye seçeneği var. eğlenceli bişi olmuş. ayrıca alakalı olarak, yaptıkları viral için:


hatırlarsanız, klipte de reklamda da www.emreyaziyor.com görünüyordu. 

ve ayrıca şu da çok güzel :)

Link: Beduk kamera arkası




0 com

echoes tato'da



yarın akşam izmir'de tato bar'da (hani kıbrıs şehitleri'ndeki..) echoes çıkıyormuş. giriş ücretsiz..


bi' de opus'ta red sonjas varmış, giriş 10ytl+1 bira klasiğinden.


echoes için;


ve



ayrıca fotoğraf: emre helvacı
0 com

her yerde ford ka

oyunun amacı görsellerin içine saklanmış olan ford ka ları bulmak. 4 aşama ve her aşamada 10 ford ka var. sadece ilk oyundaki puanın sıralamada yer alabiliyor. ben daha oynamadım, şimdi oynıycam..

....


oynadım.. fena diil, şöyle bişi var; oyunu ilk oynayışınızdaki puanla sıralamaya giriyorsunuz. çok kez oynayıp çok kez reklama maruz kalmıyoruz nedense :)



1 com

restaurant city



facebook applicationı.. kendi restaurantını oluşturuyorsun, büyütüyorsun, dekore ediyorsun, arkadaşlarınla hediye alıp veriyorsun, işletiyorsun, menüyü hazırlıyorsun filan. iyi tamam güzel de, pencereleri satmama rağmen iflas edemedim. bi' de application ı kaldırdığımızda ve sonra tekrar kurduğumuzda oyun yeniden başlayamıyor, bıraktığımız yerden. başta tüm paramı lüks masa ve koltuğa yatırınca.. nolmuş? düşünemedim.. :) sonra da bu hale geldi..

ya çok sarıyor, ya da 'bu ne lan?' dedirtiyor..
0 com

ne chain?


oyun hakkında hiç bi' fikrim olmadığından kopyalıyorum ben çet logu direk:

Sixx:
bi teori daha ürettim sanırım
şimdi bak ortaya bi tane bokta bırakıyosun böyle bokeh
andromeda:
bokeh ne
' Sixx:
sonra ona çarpan o küçük toplar patlıyo sende ona gore puan topluyosun
ya bokeh aslında fotografta oluo ya
gozunu hafıf kısıncada ısıkları boyle patlak patlak goruyosun
o işte
kısacası topların patlamasını saglıyosun.
ama
sımdı bırıncı topu patlattın arkasından gelen bı top ılk koydugun topa carparsa 100 puan alıyosun. ama 2. patlattıgın topa degerse 800 puan alıyosun.
800 puanlık topa 1 top daha değdimi 2700 puan alıyosun.
bi de
topların o bokehlere bıraz gec carpması gerekıyo kı daha yuksek puan alasın
sanırım ama benım teorim
netten bı arastırmak lazım. 100.000.000 yapan adamlar var cunku
ınternette de yazmıyo
ayy delı olucim


böle bişiymiş, şurdaymış..

şu da tavsiyeler arasında..



0 com

my brute'suz olmaz


tabii ki eksik kalmadım.. brute'umun yanında pupil ordusu da oluşturdum sayılır kendime.
öncelikle buyrun;
sonralıkla da androverdose'un masterlığındaki pupiller;

gördüğünüz gibi kızlar takımı gibin bişi kurdum kendime.. o sırada sadece bi' pupilin xp kazandırdığını bilmiyordum; itiraf ediyorum. beklerim, dövüşürüz filan.
bi' de şöyle bi' site var oyunla ilgili, brute unuzun hangi levelda hangi özellikleri alabileceğini görebiliyorsunuz, hangisini geliştirmeye karar verirken filan kullanılabilinir. ayrıca ben level 13'te alacağım özelliklere bakıp şimdiden heyecanlandım açıkçası :)
0 com

en iyi tatil stratejisini yap, blast'tan parasını kap












gençlere yönelik tekstil firması blast insanı resmen can evinden vuruyor! havalar iyice ısınmışken ve devamsızlıklarım sınıra dayanmamış olsa hayatta kıçımı kaldırıp okula gitmeyecekken blast geliyor ve 18-30 yaş arasındakilere 'tatil planını anlat' diyor. hayalinizdeki tatili anlatıyorsunuz, onlar da en iyi tatil planını gerçekleştiriyorlar. kazanan tatile giderken, kalanları da cömertliğiyle sevdirmiş oluyor diycektim ki; tüyolar şöyle:

  • Tatilini heyecan dolu ve ilginçlikler içerecek şekilde planla.
  • Ne kadar fazla ve farklı yer, o kadar artı puan!
  • Unutma, en uzun ama aynı zamanda en ucuz projenin şansı daha yüksek.
  • Tabii ki gerçekleştirilebilir, mantıklı bir plan olması da şart!
  • Planının tehlikeli unsurlar içermemesine dikkat et!

1 com

isn't it ironic?



ironik olan ürün değil burda aslında, burda bu ürünün oluşu. çevremdeki erkeklerin çoğu şimdiden saç dökülme sorunu yaşadığından olur gider diye düşündüm :)

siteyi çok dinamik ve müziksiz oluşu nedeniyle sevdim diyebilirim. hem biçok soruya cevap bulabiliyor, hem de test merkezi'nde saçınızı tanıyabiliyorsunuz. ayrıca, şu an bi' de kampanya varmış:

şampuan hediyeli ekonomik serum paketi 115 diil 90 ytl ymiş. öyleymiş.

efendim? yok cınım, ben yapmadım test filan..
6 com

bitmeyen dert: siyah noktalar


nivea T-bölgesi temizleyici bantları için ürün bilgisi ve kullanım önerilerini içeren oldukça sıkıcı bi' site hazırlamış. ayrıca siyah nokta bantları kıl yapıyormuş diye duymuştum ben.

bi' de paketi de çok soğuk sanki. nivea'ya 'ottur!' diyor ve bi' '0' veriyoruz. 
3 com

Hospirestaurant

Açlıktan delirmek üzere olan biz öğrenciler için uygun bir yer, Letonya'da ama olsun, pahalıdır da aslında, yazarken vazgeçtim be, dürümcüden şaşmayın. Latvia diyince bi kıllandım zaten.
Misal İzmir'de de Buca SSK ya benzer bi mekan açılabilir. Evet, son derece sağlıksız bi fikir.
0 com

nerde gördün?











kafede, durakta, işe giderken vs. görüp etkilendiğiniz birini internette bulmak üzerine kurulu bi site.


benzerini de hatırlayalım:

0 com

red bull soap box race istanbul'da!

2000 yılından bu yana Avustralya'dan Güney Afrika'ya, Jamaika'dan İtalya'ya kadar dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen “Red Bull Soapbox Race” Türkiye’de ilk defa İstanbul Maçka da 2 gün sonra gerçekleştirilecek.

kahraman pilotlar, yarışma gününde, kendilerini on binlerce izleyicinin gözü önünde, 550 metrelik bir parkurdan, yokuş aşağı bırakacak.

yarışmacılar kendi yaptıkları motorsuz araçlarıyla yokuş aşağı bir pistte yarışıp 3 kategoride(yarışı bitirme süresi, tasarım ve yarış öncesi gösteri) elde edecekleri puanlarla dereceye girmeye çalışmaktalar.

yarışmacılar belli, arabalar merakla beklenmekte. 

ve.. katılım ücretsiz :)

tek kötü tarafıysa ödüllerin takım üyelerinden birine verilecek olmasıymış. saçma olmuş sanki, hı?

24 mayıs pazar günü, istanbul maçka'da.


detaylar için: http://www.redbullsoapboxrace.com.tr/


0 com

eksik kalmasın :)


0 com

bu gole erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir

0 com

şiveps kısa film festivali




http://www.schhh.com.tr/ adresinden izleyebileceğiniz şahane tasarımlı kısa film projesi bildiğiniz gibi. benim favorim jet black olmakla beraber, bikaç filmin direk linkini de kopyalıyorum iyilik meleğinin ta kendisi olarak..(ne be?) :


ayrıca barda filan gezindim site içinde, baya başarılı olmuş gerçekten de.. kokteyl tarifleri, barmen sohbetleri filan. vay be..

bi' de http://seninhikayen.schhh.com.tr/ da kendi hikayeni yaratabiliyorsun. o kısım da oldukça eğlenceli, hikayene uygun kokteyl tarifiyse şıveps'ten geliyor diyorum ve yazıyı bi' tarifle noktalıyorum:

Sunrise Magnifique

4 cl votka
8 cl ananas suyu
4 cl portakal suyu
2 cl schnapps schweppes mandalina
2 cl nar şurubu

çalkala, bardağa doldur sonra!
1 com

van minüt!



hatırlarsınız belki, davos sektörü'nde oyundan sonra davos'un tişörtleri çıkmıştı :)

satın almak ya da incelemek isteyenler şurdan lütfen :) site sizi gittigidiyor'a yönlendiriyor.

şu da facebook grupları.

tasarımını filan beğendim ben, renkleri de güzel. tarih mezunu, işsiz, genç ve akıllı bi' girişimci tarafından tasarlanmış ve 10 ytl'den satılmakta.

bizim bi' arkadaşın arkadaşıymış da, ondan. eheh..
4 com

mavi iphone kılıfı veriyor


kaçımızın iphone u var bilmiyorum, ama iphone u olanlar için güzel bi' kampanya..-boynunu bükmek- derken.. fark ettim ki, alternatif olarak telefon aksesuarı da veriyorlarmış. :) alternatifi olması iyi olmuş açıkçası.. 


sitelerini de yenilemişler, ama girişte kesik kesik çalan müziğe dayanamadığım için kapattım, bekleyemedim açıkçası.. inceleyebilen olursa haber versin :) 

son olarak;
sinir oluyorum 'lütfen bekleyiniz' kısmında müzik çalan ve sesi kısma imkanı tanımayan web sitelerine..

0 com

converse&mavi








Mavi jeans'te Converse'in Pink Floyd, Festival ve Red Converse koleksiyonları varmış. resme tıklarsanız hangi mavi şubelerinde olduğunu da görebilirsiniz :)


converse mavi'yle iyi gider!

ben demiyorum, onlar demiş; ama öyle..



0 com

story of stuff


Tüketim dünyasıyla ilgili baya başarılı bi' animasyon. işletmenin özeti diyebilirim. üretim, ekonomi, pazarlama, tüketim..
izleyin: http://www.storyofstuff.com/index.html
2 com

benim için efes
























40. yılını kutlayan efes pilsen'in hazırlamış olduğu bi' web sitesi var.
yeni logosuyla efes, 40. yıla güzel giriyor diyebiliriz. siteye kaydolduktan sonra, 'benim için efes..' diyerek efes'in ne anlama geldiğini anlatan yazı, resim, fotoğraf, video ekleyebiliyorsunuz. blogger yazarlarına ve ünlülere de sormuşlar efes'in onlar için ne anlama geldiğini.

“benim için efes...” diyen ve paylaşımı en çok beğenilen katılımcıya efes’in moskova fabrikasına gezi ve 3 günlük moskova tatili,
paylaşımı en çok beğenilen 2., 3., 4., 5. ve 6. katılımcılara efes’in istanbul fabrikasına gezi ve bira eğitimi,
her pazartesi paylaşımda bulunan ilk 5 katılımcıya sürpriz etkinliklere davetiye,
“efes ile 40 yıl”a yorum ekleyen her 20. katılımcıya, efes özel kapak açacağı


gibi ödüller mevcut. bence baya cazipler :)

ben eksik kalmadım yazdım tabii ki; hatta şöyle yazdım:

http://www.benimicinefes.com/default.php?shareId=4271


0 com

stand by me

Düşünün ki, bir Dj dünyanın çeşitleri bölgelerinde sokak çalgıcılarına (müzisyenlerine) bir parçayı aynı tonlarda çaldırıyor ve kayıt ediyor. Daha sonra tüm bu kayıtları hem görsel hemde işitsel olarak mixliyor. Ve ortaya şahane bir sonuç çıkıyor :)


ekşi sözlük'ten spotlis maynd'a teşekkürler.. süpper bi' video sahiden..
1 com

En Çekici Video Yarışması

Ruffles'tan bir video yarışması daha, daha derken blogta haberi yapılan ilk video yarışması; ama bu şekilde çok sık yarışma yapılıyor, o anlamda. Bu gereksiz ayrıntıdan sonra diyebilirim ki, ödüller güzel arkadaş; vespası var, laptop u var, ne biliyim nintendosu var. oylayanlar için de turkcell kıyak geçmiş (her 5kişiden birine 16kontör/4dk kazanma şansı, bu ne lan.) Videolar da http://www.izlesene.com/ dan takip edilebiliyor. (youtube kapalı ya, o bakımdan) 24 Mayıs 2009'a kadar sürecek yarışmanın sonuçları 28 mayıs'ta açıklanacak. detayları akşama konuşuruz: http://www.cekencekene.com/
0 com

her şeyi bilen kadın


aslında oldu baya, sözlüklerde de çok konuşuldu; ama biz blogu açalı çok olmadığından bulunsun istedim. bi' kere şenay gürler çok sempatik ve çok yakışmış. bu sabah oynadım bi' kez daha - bu sefer ben de lipton çayımı yudumluyordum, geçen seferlerde çok canım çekmişti açıkçası, tedbirliydim :)- blog tuttum, dosya dedi. 'cık' dedim, yine bilemedi. ama yaklaştı yani.. fena sayılmaz. ilk seferde poşet çayı bilememişti, ya da ben saçmalamış olabilirim cevaplarda :)

yaptığı decision tree'ler kullanarak tuttuğunuz nesneye ulaşmaya çalışmak. aslında ilk değil; daha önce 20q vardı, bilenler bilir. bilmeyenler içinse; http://www.20q.net/
ve türk versiyonu olarak da http://www.dingobeta.com/
her şeyi bilen kadın, görsel açıdan çok çok daha güzel diğerlerinden. prodüksiyon olarak başarılı ve kıytırık oyunlardansa çok daha güzel bi' mikrosite uyarlaması olmuş.
bi' de ilk 20 soruda bilemeyince 5 soru hakkı daha istiyor. onda da bilemezse 'gel ben sana bardak veriyim anlaşalım' diyor. verdiği bardak, bodum bardak diye bişi. bodum bardak ne lan? tasarımı güzel ama.
17 com

sandalcı-inegöl köfte

vee karşınızda sandalcı köfte!!
biraz önce tanıtım filmlerini izledim ve şu an 'sandalcı köfte' diye bağıran ses aklımdan çıkmıyor. bunları yaşamamda katkısı olan itüsözlük'ten maskeli bar taburesi'ne selam ederim.



öncelikle, itiraf etmeliyim ki, ben yemedim ve hatta ilk kez duymuş bile olabilirim bu markayı. hatta ilk başta 'dağıtımları yok mu acaba burda' diye düşündüysem de, şurdan görüyoruz ki, dağıtımları baya gelişmiş aslında.. maskeli bar taburesi'nin söylediğine göre tadı berbatmış açıkçası.. tam olarak şu kelimelerle ifade etti duygularını -duygu diyorum gerek sandalcı, gerekse öğrencilik ciddi bi' etki bırakmış çocukcağızın üzerinde-:

maskeli bar taburesi: "sandalcı" marka bi gıda firması var örneğin, 200 gramlık inegöl köfteyi üç liraya satıyorlar. delisi olduk arkadaşımla.
köfteleri berbat.
andromeda: inegölü mü güzel diyorsun?
maskeli bar taburesi: hayır, o da berbat, hiçbir şeyi güzel değil.
ama çok ucuz, ve çok acıkınca, yanında domates falan da yiyince pek anlamıyorsun.
andromeda: ben de güzel diye haber yapıyordum; neyse çirkin die yaparım.
maskeli bar taburesi: çirkin diye yap, ama açlıktan kıvranmaktan iyidir de..
çirkin köfte sandalcı, açlıktan kıvranmaktan iyidir..
0 com

efes - hayatı doldur kariyer pusulası


yer: dokuz eylül üniversitesi
deu işletme kulübüyle ortak gerçekleştirilen kariyer pusulası eğitimi bu cuma yani (bugün 20si çarş.. 21.. hıh 22) 22 mayıs'ta. (oha mayıs da bitti..)
şunları yapacaklarını söylüyorlar:
Kariyerini Doldur Workshopları” ile üniversite öğrencilerinin mezuniyet öncesinde kariyer planlamasına katkıda bulunarak, doğru işe sahip olabilmeleri için öğrencilere yol göstermek hedeflenmektedir.
Üniversite öğrencilerinin en büyük sıkıntı yaşadığı konulardan bir tanesi kendi yeteneğini keşfetmek ve karakteriyle uyumlu meslek dallarıyla uygun şirket-sektör seçimi konusu.
Yarım günlük bireysell farkındalık eğitimiyle öğrencileri başta olmak üzere kendini keşfetmek isteyen kişilere önemli bir çözüm sağlanacak.
Thomas Türkiye kişilik testi ile katılımcılar kendi güçlü ve gelliştirilmesi gereken yönlerini bire bir öğrenmenin yanında iş hayatındaki insan üsluplarıyla ilgili önemli bir deneyim kazanmış olacaklar.
• Kariyer Pusulası, kişisel SWOT başlığı ile farklı sektörlerden alanında profesyonelleşmiş iş hayatı insanlarını,
Öğrencilerle buluşturarak kendilerini tanımalarını ve ilgi alanlarına giren sektörleri birincil ağızdan dinlemelerini sağlayacak,
Bu alanlardaki kariyer fırsatlarını anlatacak ve onlara önemli ipuçları verecek. Kariyer Pusulası konsepti altında Kişisel SWOT analizi yapılacaktır.

işletme/iktisat öğrencilerinin 'yine mi swot öehh..' dediğini duyar gibiyim :) -burda bi' öğretmen edası takınıyorum- ama kişisel swot önemli sanki ya.. yani mezun olmaya yaklaştıkça işletme gibi ucu aşırı açık bi' bölümde okuyup hala ne istediğini bilmeyenler için özellikle.. ayrıca, karizmatik bi' öğretmen olamazdım zaten, biliyorum.
neyse.. katılım 80 kişi filan olacak, 80 kişiye ne kadar etkili analiz yapabilecekler bilemiyorum.. konferans salonunda kürsüye geçip 'şimdi herkes önündeki kaatlara..' diye başlarlarsa pek verimli olmaz gibi geliyor. bakalım..