efes - hayatı doldur kariyer pusulası


yer: dokuz eylül üniversitesi
deu işletme kulübüyle ortak gerçekleştirilen kariyer pusulası eğitimi bu cuma yani (bugün 20si çarş.. 21.. hıh 22) 22 mayıs'ta. (oha mayıs da bitti..)
şunları yapacaklarını söylüyorlar:
Kariyerini Doldur Workshopları” ile üniversite öğrencilerinin mezuniyet öncesinde kariyer planlamasına katkıda bulunarak, doğru işe sahip olabilmeleri için öğrencilere yol göstermek hedeflenmektedir.
Üniversite öğrencilerinin en büyük sıkıntı yaşadığı konulardan bir tanesi kendi yeteneğini keşfetmek ve karakteriyle uyumlu meslek dallarıyla uygun şirket-sektör seçimi konusu.
Yarım günlük bireysell farkındalık eğitimiyle öğrencileri başta olmak üzere kendini keşfetmek isteyen kişilere önemli bir çözüm sağlanacak.
Thomas Türkiye kişilik testi ile katılımcılar kendi güçlü ve gelliştirilmesi gereken yönlerini bire bir öğrenmenin yanında iş hayatındaki insan üsluplarıyla ilgili önemli bir deneyim kazanmış olacaklar.
• Kariyer Pusulası, kişisel SWOT başlığı ile farklı sektörlerden alanında profesyonelleşmiş iş hayatı insanlarını,
Öğrencilerle buluşturarak kendilerini tanımalarını ve ilgi alanlarına giren sektörleri birincil ağızdan dinlemelerini sağlayacak,
Bu alanlardaki kariyer fırsatlarını anlatacak ve onlara önemli ipuçları verecek. Kariyer Pusulası konsepti altında Kişisel SWOT analizi yapılacaktır.

işletme/iktisat öğrencilerinin 'yine mi swot öehh..' dediğini duyar gibiyim :) -burda bi' öğretmen edası takınıyorum- ama kişisel swot önemli sanki ya.. yani mezun olmaya yaklaştıkça işletme gibi ucu aşırı açık bi' bölümde okuyup hala ne istediğini bilmeyenler için özellikle.. ayrıca, karizmatik bi' öğretmen olamazdım zaten, biliyorum.
neyse.. katılım 80 kişi filan olacak, 80 kişiye ne kadar etkili analiz yapabilecekler bilemiyorum.. konferans salonunda kürsüye geçip 'şimdi herkes önündeki kaatlara..' diye başlarlarsa pek verimli olmaz gibi geliyor. bakalım..

0 bıkbık: