0 com

Çaydanlık Şakası


Gönüllü olan bir adet arkadaş mutfağa çay demlemeye gidecek. Bu gidişini o an odada bulunan herkese duyuracak. 2 adet çaydanlık lazım, biriyle gerçekten çay demlenecek diğeriyle şaka yapılacak. (çaydanlığı bilmeyenler için resmini koydum.) Biriyle gerçekten çay demlenmeli çünkü çay içilirse iyi olur, ne biliyim. O arkadaş bir süre sonra  “çay demlenmiştir..” gibi bir lafla mutfağa gidecek ve boş çaydanlığı alıp gelecek. Burdan sonrası önemli, çok iyi rol yapılması lazım. Sanki çaydanlık doluymuş gibi, taşıyanın eli hafiften yanıyormuş gibi davranılmalı. Sonra, çaydanlığı taşıyan arkadaş kurbanın üzerine yavaş yavaş gidecek, sonunda çaydanlığı elinden kaymış gibi üzerine bırakacak. Kaynar suyla yancanı düşünen talihsiz vatandaş belki de korkudan felç kalacak. Şaka bu.
İşte ben bu şakayı 2 sene önce arkadaşlara anlattım. Ve birkaç ay önce bu şakayı bana yaptılar. Her şeyi unuturlar, bunu unutmadılar. Aslında benle birlikte bir arkadaşa aynı anda yaptılar. Ben koltuğa uzanmış vaziyetteydim, diğer arkadaş da hemen yanımda yere oturmuş laptopuyla ilgileniyordu. Meğerse herkes arkamızdaki koltuklara toplanmış ve olacakları bekliyorlarmış, ellerinde de kamera var. Neyse, içlerinden birisi çayı almaya gitti ve 2 dakka sonra geldi. Zaten o ibinenin (berber dilinde ibne) ilk kez hayrına mutfağa gitmesinden anlamam lazımdı. Neyse bu birden çaydanlığı üzerime sürdü ben “ansnksym” diyerek hopladım, diğer arkadaş da laptopunu kurtarmaya çalıştı. Bizimkisi bildiğin fakir tepkisi işte. Zengin olsak adam ilk anda laptopunu düşünür mü hiç? Hayır bi de şu var, diyelim ki sezdim bunun bi şaka olduğunu, yine de zıplardım. Hayır ya şaka değilse? İki gram koltuk keyfim vardı o da zehir oldu tabii. Neticede güzel bir şakadır ancak tez canlı arkadaşlara yapmayı.
1 com

mavi mavi mavi

Mavi jeans'in burası istanbul yeni reklam filmini ne zamandır yazmak istiyordum zaten. geç de olsa babaya da değineceğim elbet. hadi izleyelim.

Mavi 2010 - Burası İstanbul from mavi on Vimeo.



ben tembelliğimden kurtulup yazana kadar mavi boş durmadı bi de yeni kampanya başlattı. mış yani. facebook'ta gördüm ben de. siz de görün, bkz: http://www.facebook.com/photo.php?pid=4009386&id=72193804754

vespaya hayranım, aşığım, hastasıyım. eğer bu yazıyı okuyanlardan biri olur da kazanırsa bi tur istiyorum, lütfen, çok diil bak..