trakya tıp


bu yazıyı epey önceden yazmayı planlamıştım ama bi şekilde olmadı..tercih dönemi geçmeden yazsam,blogu takip eden tek bir öss neferini bile kurtarsam kârdır diye düşünüyorum şu an..mekan tavsiyesi size,ama bu kez gidilmeyeceklerden..

tıp fakültesi yazmak gibi bir hayaliniz varsa,ki bu durumda zor olduğunu vs. direkt geçiyorum,göze alınmış demektir.."ben bu işi yapmak istiyorum,insan sevdiği işi yapınca mutlu olur" gibi düşünceler içindeseniz yazının bundan sonrasına devam etmeyin zaten..
bu okul artık pek çok tıp fakültesinin uyguladığı entegre sistemi uygular..nedir peki bu,yılı 3 yada 4 döneme ayırırlar,komite sistemi gibidir esasen..isim farklı sadece,burda kurul diyoruz..bu kurullarda yaklaşık 2-3 ay dersleri görürsünüz,tüm derslerin birarada olduğu klasik arasınavları-vize-olursunuz 3 hafta aralıklarla ve kurul bitiminde 100 soruluk yine tüm dersleri içeren kurul sınavını olursunuz..baraj 50,geçme notu 60,çan yoktur..final sınavında 49 aldınız diyelim,ortalamanız 70 bile olsa büt yolları gözükür..(baraj bu demek farkındayım..)
sonra alttan alayım,üstten alayım durumu yoktur..ayrıca kuruldan kalınır,anatomiden kaldım,farmadan kaldım da yoktur..
kampüs hayatı denen klişeye de değinmek istiyorum tabii,fark ettiyseniz 3 haftada bir sınav var dedim,en az 300 sayfa not birikir 3 haftada..o yüzden okul dağ başındadır,yanındaki minik cafe de tek başına kampüs hayatını temsil eder..ama çarşıya inmek de kolay,okuldan 5 dakikada bir minibüsler sayesinde..
pratik sınavları olarak iğneli sınavlardan bahsetmeyeceğim,yaşamayan onu zaten bilemez,ayrıca şahane öğretim üyesi ve asistan sayısı mı,kelaynak gibi korumaya alacağız türlerini..
buna rağmen yazacaksanız da,tatile temmuzun 3.haftası başlamış,sinirden önündeki 1 lt'lik dondurmayı döver gibi yiyen biri olacağınızı öngörüyorum yakın gelecekte..

7 bıkbık:

BasseR | 20 Temmuz 2009 08:39

Bence arkadaşlar edirneden uzak dursa daha hayırlı olur gibi :) tabi daha sakin mazbut bi hayatı seven gençlere şifa niyetine sırf trakya üniversitesi yazdırılabilir.

mnemosyne.. | 20 Temmuz 2009 10:43

şehir bi derece,haftasonu istanbul'a kaçmak falan mümkün diye yazıyorlar zaten..hem edirne fena değildir ya,kıyamadım şimdi..:) ama erken yaşlanmak isteyen tıp okumakla yetinmesin,trakya tıp'a gelsin..

Dünyayı Kurcalayan Adam | 20 Temmuz 2009 15:39

kitapçıkta bölüm ayırt etmeksizin erciyes üniversitesi'nin yer aldığı sayfayı yırtın derim. bu da benden tavsiye. :)

Matchinist | 20 Temmuz 2009 15:52

deü işletme fakültesini tercih eden de toptur.

mnemosyne.. | 20 Temmuz 2009 19:31

üniversite tercihine yardım diye buna derim ben..:))

BasseR | 25 Temmuz 2009 07:55

o zaman öyle burayı okuyan tercih yapıcak arkadaşlar düşünmeyin yazın bursayı :D

andromeda | 1 Ağustos 2009 16:29

mnemsyne az bile yazdığını düşünüyorum..